Om Spindelharpan

Ett meningslöst tidsfördriv eller världens bästa patiens? Spindelharpan är en patiens vars popularitet kom i samband med att Microsoft inkluderade det i deras operativsystem. När Windows 98 släpptes så inkluderades spindelharpan som ett gratisspel i operativsystemet. Innan fick man med Kungen och Hjärter med tidigare windowsversioner och det var välkomnat med något nytt. Spindelharpans era var nu född. Vi som tidigare spelet ett oräkneligt antal omgångar av kungen och harpan fick nu äntligen variation.

Spindelharpan bjöd inte bara på ett nytt spel utan tog svårighetsgraden till helt nya nivåer. Spindelharpan kan spelas i tre olika svårighetsnivåer. I den enklaste så tar man inte hänsyn till kortens färg utan man ska bara försöka att rada upp dem i nummer ordning. Den andra svårighetsgraden tar man hänsyn till färgen svart eller rött kort. Det gör det hela lite svårare då man hela tiden måste måste försöka att stapla korten så att man parar ihop kort med samma färg. I den fjärde och svåraste svårighetsgraden så använder man då alla fyra olika färger på korleken. Hjärter, ruter spader och klöver. Man måste då para ihop dessa så att man staplar dem med samma färg tillsammans. Det här blir oändligt mycket svårare än att bara köra med en färg och även om man tycker att man är hyffsat duktig på den enkla nivån så kommer man få en rejäl kalldusch om man ger sig på svårighetsgrad medel istället då det är en väldans skillnad.

Spindelharpan finns även som gratisapp till iPhone och android-telefoner som man kan kan ladda ned i respektives app-shop. Det innebär att man inte behöver sitta klistrad vid datorn för att få spela spindelharpan utan det går utmärkt att spela i mobilen när man sitter på tåget, toan eller vart än man må befinna sig med telefonen i högsta hugg. Det fina med spel i mobilen enligt mig är att man inte är beroende av internetuppkoppling. Vanligtvis när jag har tråkigt så brukar jag surfa facebook, instagram och webben med min telefon men sitter man på tåget, i bilen eller ute på landet kan det vara svårt att ha bra täckning hela tiden och internetuppkopplingen kan brytas eller stundvis gå väldigt långsamt. Vid sådana tillfällen kan det vara skönt att ha något roligt att göra i telefonen utan att vara beroende av internet. Ladda hem spindelharpan idag så behöver du inte oroa dig för att ha tråkigt den dagen du sitter utan täckning och inte har något att göra.